A klubról

Klubunk, a Danubius Nemzeti Hajós Egylet egyidejűleg Magyarország egyik legfiatalabb, és egyben legöregebb egyesülete. A DNHE két klub: a még Széchenyi által alapított Nemzeti Hajós Egylet és a Danubius Evezős Klub - amely a VM Csemege jogutódjaként jött létre annak megszüntetése után, 1989-ben - egyesülésével jött létre 1990-ben.

Azóta persze lefolyt némi víz a Dunán, és a mai DNHE sem ugyanaz, ami a megalakulás idején volt: ma a Danubius Magyarország második legnagyobb klubja, eredményes női és férfi felnőtt versenyzőkkel, egyre több jó eredményt felmutató - és népes - ifi, serdülő és tanuló utánpótlással. A Danubiusban edz a női és a férfi válogatott több tagja, - köztük olimpikonok is - nálunk nevelkedett dr. Haller Ákos, aki Magyarország eddigi egyetlen normálsúlyú kétpárevezős világbajnoki aranyérmét megszerző csapat tagja volt.

Az eredményesség mellett a Danubius egyik legnagyobb pozitívuma, hogy akik ide járnak, igazi közösség tagjainak érezhetik magukat; együtt járunk bulizni, segítünk egymásnak a tanulásban, ha kell, stb. A jó hangulat, a közösség hatása így nem csak a klubház területén fejti ki hatását; nem túlzás azt mondani, hogy aki pár évig ide jár evezni, olyan pozitív tapasztalatokat szerezhet, amelyek egész életére jó hatással vannak.

Büszkék vagyunk rá, hogy felnőtt versenyzőink a mindennapi edzés mellett kivétel nélkül egyetemet, főiskolát végeztek, vagy most is tanulnak, így a fiatalabbaknak mindenképpen jó példát mutatnak.

A klubnak saját jövőjéről határozott elképzelése, hosszú távra kitűzött céljai vannak. Tudjuk, honnan jöttünk, és azt is tudjuk, merre szeretnénk továbbhaladni; e célok eléréséhez a klub tagjai mindig legjobb képességükkel járultak - járulnak - hozzá. Szinte egész évben együtt vagyunk, támogatjuk egymás elképzeléseit, segítünk egymásnak, hiszen mi valójában egy hajóban evezünk.