Koronavírus-járvány miatti edzésszünet

Tisztelt Szülők, kedves DNHE Evezősök!

Magyarország Miniszterelnökének 2020. március 13.-i bejelentését követően, a koronavírus terjedése elleni védekezés elősegítése érdekében, a Magyar Evezős Szövetség (MESZ) javaslatával és kérésével egyetértésben

2020. március 16-tól Egyletünkben az edzéseket határozatlan ideig felfüggesztjük az iskolai bezárások következményeként, a 18 év alatti korosztály számára!

Edzőink dolgoznak az új „munkarend”, edzésterv gyakorlati megvalósításán, és folyamatosan tájékoztatni fognak titeket a hozott döntésekről, valamint figyeljétek a FB oldalainkat, levélküldeményeket. Hamarosan „otthoni edzésterv” fog rendelkezésre állni (saját testsúlyos gyakorlatok, futó edzések, a válogatottak részére külön megbeszélés alapján ergométert biztosítunk otthonukba).

  • Edzés kizárólag a felnőtt korosztály részére, egyénileg, a vezető edzővel egyeztetve, vízi edzést preferálva. Egy időben maximum 2-3 ember eddzen/szálljon vízre, de betartva a javasolt ajánlásokat (kézfertőtlenítés, egymástól legalább 2 méteres távolságtartás, a hagyományos köszöntési formulák – puszi, kézfogás, ölelés – elhagyása)
  • Csapatedzést nem engedélyezünk! Különösen méltányolandó eseteket egyedileg bírálunk el!
  • Vízre szállás szkiffben, a vezető edzővel egyeztetve a hajót, és az időpontot
  • Eszközhasználatot követően fertőtlenítsük az evezős lapátok nyelét, az ergométer markolatát
  • Kerüljük a zuhany és öltöző használatot
  • Ne tömegközlekedést használjunk

A MESZ határozatlan ideig minden korosztályos edzőtábort és versenyt (beleértve a március végi tavaszi hosszútávú és az áprilisi I. Válogató versenyt is) töröl. A versenynaptár átalakítását az esélyegyenlőség figyelembevételével újra tárgyalják.
 
A fenti döntések visszavonásig érvényesek.
Kérünk mindenkit, türelmesen, fegyelmezetten és körültekintően kezelje a helyzetet mindannyiunk érdekében.
Köszönettel, üdvözlettel,
DNHE elnöksége

HAJRÁ DNHE!