Polivka Dóra és Krémer Eszter tengeri evezős aranyat nyert Monte-Carlóban

Klubunk versenyzői a coastal szakágban világbajnoki érmes olasz párost maga mögé utasítva nyerték meg a Challenge Prince Albert II de Monaco tengeri evezős versenyt.

alt

Polka és Eszti múlt hétvégére kapott meghívást Monte-Carlóba, a Challenge Prince Albert II de Monaco tengeri evezős versenyre. Mivel Eros Goretti nem tudott jelen lenni a versenyen, kérésére Sándor Áron is velük utazott, hogy segítsen az adminisztrációban valamint a vezetésben, így klubunk három versenyzője utazott ki a helyszínre.

A versenyt a kikötő mellett, a nyílt tengeren rendezték. A hagyományos pálya elrendezéstől eltérően, itt bójákat kerülgetve köröket kell tenni, ami a tömegrajtos indítás miatt taktikázásra készteti a versenyzőket. Első nap 6 km, másnap pedig 4 km volt a táv.

alt

Bár a lányok korábban még nem próbálták ezt a szakágat, nagyon élvezték, és szerencsére hamar ráéreztek, szombaton ezüst, vasárnap pedig arany érmet szereztek! Külön öröm, hogy az olasz páros, akikkel hatalmas csatát vívtak az első helyért, több világbajnoki éremmel is rendelkezik már coastal bajnokságokról.

Reméljük minél többen kedvet kaptatok, hogy ti is kipróbáljátok az ilyen típusú versenyeket. A monacói eseményről részletes élménybeszámolót olvashattok a páros hivatalos Facebook-profilján.

alt