Ünnepélyes Csenge Díj átadás - beszámoló

Lezajlott az ünnepélyes Csenge Díj átadás!

Múlt hét szombaton, szeptember 20-án, kora délután, ragyogó napsütésben, megtartottuk az ünnepélyes Csenge Díj átadást. Mint tudjátok, a díjazott Krémer Eszter lett!

Az ünnepség elején volt a „hivatalos rész”; beszéltünk a díj alapításának céljáról, a díj odaítélésének menetéről, a díj névadójáról, és a díjazottról. (Erről itt olvashattok bővebben). Ezt követően szólt Detre Villő, Csenge csodálatra méltó édesanyja, a díj megálmodója, megalkotója, mecénása, és átadta a gyönyörű emlékdíjat, a nyaklánccal és 50.000 Ft  egyszeri ösztöndíjat. Utána a jóvoltából ehettünk-ihattunk, pezsgővel, vagy musttal koccinthattunk Eszti és a díj jó szándékának tiszteletére.

Első alkalommal furcsa is lehetett, hogy egymást kellett „felterjeszteni” a díjra, talán ezért sem érkeztek nagy számban az ajánlások, „szavazatok”, no és a pályázati feltételeket sem volt könnyű teljesíteni. Végül a kuratórium tagjai (Detre Villő, Domonkos Anna, Karácsony Tibor, Zarándy Beáta, Alliquander Anna) a három szóban forgó kiváló sportoló, kiváló ember; Polivka Dóra, Vanczák Gergely és Krémer Eszter közül a legszebb nominálással rendelkező Krémer Esztert választotta az idei év, és egyben az első Csenge Díj győztesének.

Eszter bemutatására, az alábbiakban olvashatjátok magától az ajánlótól, Bene Dóritól idézett sorokat: „Krémer Eszti még fiatal, de már látszik benne az elhatározás sok tekintetben (…) Örül nagyon, ha van előtte egy példakép, akitől tanulhat, és Eszti nagyon akar tanulni. (…) Állandóan fejleszti magát, hogy egyre jobb lehessen. A szerénysége nagyon a helyén van, néha még túlságosan is. Minden építő jellegű kritikát szívesen vesz és meg is fogad. (…) A legkisebbekhez is mindig van egy jó szava, illetve csak jó szava van mindenkihez. Nagyon céltudatos, és a tanulást, egyéb kötelezettségeit sem hanyagolja el az edzések miatt. (…) Esztiből jó ember és jó evezős lesz – vagy már az is!”

Ehhez nehéz mást hozzáfűzni, minthogy nagyon gratulálunk!